ZOEKKAARTEN EN NATUURWIJZERS

ZOEKKAARTEN


In de loop der jaren ben ik uitgegroeid tot specialist in het ontwikkelen van Herkenningskaarten, Zoekkaarten en Natuurwijzers.  Met meer dan 45 zoekkaarten / herkenningskaarten in mijn assortiment word ook jij een echte natuurkenner. Klik hieronder voor een totaal overzicht van al mijn zoekkaarten / herkenningskaarten.

Overzicht Zoekkaarten

Zoekkaarten op maat
Naast mijn eigen assortiment kaarten, heb ik al voor verschillende gebieden een gebiedsspecifieke herkenningskaart of natuurwijzer ontwikkeld. Ook interesse voor een eigen kaart? Hier kun je alvast wat ideeën op doen.


Herkenningskaart Bomen en Planten NP Kennemerland

Opdrachtgever: Nationaal Park Kennemerland
Product: geplastificeerde herkenningskaart bomen en geplastificeerde herkenningskaart planten. Formaat 21 cm x 60 cm, te vouwen tot 21 cm x 10 cm.
Jaar: 2015

Speciaal voor het NP Kennemerland heb ik een bomen en planten herkenningskaart vormgegeven en geïllustreerd. Op deze kaarten staan de verschillende onderdelen of stadia van een plant of boom geïllustreerd.


Dierenkaart Nationaal Militair Museum

Opdrachtgever: Nationaal Militair Museum
Product: Herkenningskaart met dieren die voorkomen op de vliegbasis Soesterberg.
Jaar: 2016

Nu de vliegbasis niet meer als vliegbasis wordt gebruikt, kunnen bezoekers genieten van de uitzonderlijke natuurpracht van deze vliegbasis. Het Militair Museum wil dit stimuleren met deze handige herkenningskaart.


Speurzoekerspakket Sporen

Opdrachtgever: Het Utrechts Landschap
Product: Speurpakket, bestaande uit een doeboekje, potlood, Poepkaart Herkenningskaart Pootafdrukken en loepje.
Aantal: 300 Sporenpakketten

Maak uw kleinkind, zoon, dochter, neefje of nichtje Junior Beschermer van Utrechts Landschap. U laat hem of haar kennismaken met de prachtige natuur dicht bij huis. Voor € 7,50 per jaar krijgt de Junior Beschermer: Het Sporenspeurzoekerspakket cadeau.


Speurzoekerspakket Sporen en Paddenstoelen

Opdrachtgever: Het Groningerlandschap
Product: Speurpakket Sporen, bestaande uit een doeboekje, potlood, Poepkaart Herkenningskaart Pootafdrukken en loepje en
Speurpakket Paddenstoelen, bestaande uit een doeboekje, Herkenningskaart Paddenstoelen, Loepje, potlood en spiegeltje.
Aantal: 2 x 500 Speurpakketten

Voor Het Groningerlandschap heb ik een Sporen en Paddenstoelenspeurpakket op maat gemaakt. De pakketten zijn geseald en voorzien van een Kopkaart met logo Groninger Landschap. Ook de doeboekjes en de Herkenningskaarten zijn voorzien van het logo van Het Groninger Landschap.


Muizendeterminatiekaart

Opdrachtgever: STONE (Steenuilenoverleg Nederland)
Product: Muizendeterminatiekaart 
Oplage:  1000 stuks
Formaat: 21 cm x 29,7 cm (A-4)
Bewerking: Geplastificeerd
Jaar: 2014

Tijdens de landelijke Steenuilendag op 25 oktober 2014 is de Muizendeterminatiekaart gepresenteerd. Op deze kaart staan afgevroten muizen afgebeeld. De kaart is gemaakt om muizen te herkennen. Tijdens de controle van nestkasten van steenuilen worden resten van muizen gevonden. Om de muizen op naam te kunnen brengen, is deze kaart gemaakt.


Vogelkijkkaart Het Groninger Landschap

Opdrachtgever: Het Groninger Landschap
Product: Vogelkijkkaart, zowel de illustraties als vormgeving verzorgd Formaat: 39 cm x 21 cm
Jaar: 2013

Het Groninger Landschap heeft mij gevraagd voor promotiedoeleinden een educatieve Vogelkijkkaart te ontwerpen.


Herkenningskaarten Vogels- en Vissen van het IJsselmeer voor Educatieproject IJsselmeervissen

Opdrachtgever: Nederlandse Vissersbond
Product: Geplastificeerde herkenningskaarten
Oplage: 2 x 60 exemplaren
Jaar: 2012

Uniek educatieproject IJsselmeervissen Kinderen van verschillende basisscholen gaan met beroepsvissers vissen op het IJsselmeer.
Inhoud project
: Het doel van het project is om kinderen van de basisschool zelf te laten ontdekken en te laten ervaren hoe het leven eruit ziet van een IJsselmeervisser. De kinderen krijgen aan boord uitdagende opdrachten. Ze mogen zelf vissen met kisten en aaskuil, en met een verrekijker vogels spotten. Vissen en vogels determineren met een speciaal hiervoor ontwikkelde zoekkaart . Metingen doen t.a.v. de diepte in het IJsselmeer, windkracht en temperatuur. Het is vooral belangrijk dat de kinderen het IJsselmeer leren kennen in weer en wind en niet vanuit een knus klaslokaal.


Paddenstoelenkaart Netwerk Gelderse NME Centra

Opdrachtgever: Netwerk Gelderse NME Centra
Product: Geplastificeerde herkenningskaart Paddenstoelen
Oplage: 1300 exemplaren
Jaar: 2010

Voor een lesbrief ben ik gevraagd een Paddenstoelenkaart te maken voor het Netwerk Gelderse NME Centra


Ontdekkaart Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Opdrachtgever: Nationaal Park Zuidkennemerland
Product: Ontdekkaart dieren en planten
Oplage: 1000 exemplaren
Jaar: 2010

Op 30 mei 2010 vierde Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland haar 15de verjaardag. Iedere deelnemer kreeg deze dag daarom gratis een ontdekkaart met 15 kenmerkende planten en 15 dieren die in het Nationaal Park leven. De vormgeving en de illustraties van de ontdekkaart komen van de hand van mijn hand.


Herkenningskaart “Weidevogels bij het Zuid-Hollandslandschap”

Opdrachtgever: Zuid-Hollands Landschap
Product: Geplastificeerde Herkenningskaart
Formaat: 21 cm x 29,7 cm
Oplage: 500

Jaar: 2009

Dit jaar bestaat het Zuid-Hollandslandschap 25 jaar. Om dit te vieren is er op 18 april een speciale dag georganiseerd. Om de bezoekers op deze dag iets mee te kunnen geven, heeft men mij gevraagd een herkenningskaart Weidevogels te maken.


NATUURWIJZERS


4 Natuurwijzers: Sporen, Tuin, Kust en Bos

Opdrachtgever: KNNV
Product: 4 vouwkaarten, geplastificeerd, formaat ca. 21 x 85 cm
Uitgave: 2017

Samen met KNNV-uitgeverij 4 natuurwijzers ontwikkeld. Met deze kaarten op zak wordt het verkennen van de flora en fauna van Nederland een stuk makkelijker. Per natuurwijzers zijn meer dan 150 soorten door mij geïllustreerd.


Natuurwijzer Amsterdamse Bos


Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Product: 9-luiks geplastificeerde vouwkaart
Oplage: 1000 kaarten
Jaar: 2014

In opdracht van de Gemeente Amsterdam heb ik voor het bezoekerscentrum Amsterdamse Bos een natuurwijzer gemaakt. Op deze 9-luiks geplastificeerde kaart staan ruim 120 illustraties van vogels, insecten en zoogdieren afgebeeld.


Natuurwijzer Gemeente Spijkenisse

Opdrachtgever: Gemeente Spijkenisse
Product: Natuurwijzer, met ruim 100 vogel- en zoogdierillustraties
Bewerking: Geplastificeerd
Formaat: 60 cm x 21 cm
Jaar: 2013

Om het publiek op de Fluisterboot De IJsvogel in de gemeente Spijkenisse te informeren over de vogels en zoogdieren die tijdens de vaartocht te zien zijn, hebben ze mij gevraag een natuurwijzer te ontwikkelen.


Natuurwijzer Amsterdamse Waterleidingduinen

Opdrachtgever: Bezoekerscentrum Oranjekom
Product: Natuurwijzer (9-luiks)
Oplage: 1000 ex.
Formaat: 21 cm x 76 cm, gevouwen tot zakformaat 21cm x 8,5cm
Jaar: 2012

In deze Natuurwijzer staan ruim 120 soorten vogels, vlinders, libellen, zoogdieren en andere fauna van de Amsterdamse Waterleidingduinen afgebeeld. In opdracht van het Bezoekerscentrum heb ik deze Natuurwijzer gemaakt; zowel de illustraties, als de opmaak. Met deze Natuurwijzer wil het Bezoekerscentrum overzichtelijk de soortenrijkdom van dit gebied laten zien.


Natuurwijzer Nieuwkoopse Plassen

 

Opdrachtgever: Natuurmonumenten Nieuwkoopse Plassen
Product: Natuurwijzer (9-luiks)
Oplage: 1000 ex.
Formaat: 21 cm x 76 cm, gevouwen tot zakformaat 21 cm x 8,5 cm
Jaar: 2011

In deze Natuurwijzer staan ruim 120 soorten vogels, vlinders, libellen, zoogdieren en andere fauna van de Nieuwkoopse Plassen afgebeeld. In opdracht voor Natuurmonumenten heb ik deze Natuurwijzer gemaakt; zowel de illustraties, als de opmaak. Met deze Natuurwijzer wil Natuurmonumenten overzichtelijk de soortenrijkdom van dit gebied laten zien.


Natuurwijzer Ermelose Heide

Opdrachtgever: Stichting Schapedrift Ermelo
Product: Natuurwijzer (7-luiks)
Oplage: 1000 ex
Formaat: 21 cm x 61 cm, gevouwen tot zakformaat 21 cm x 8,5 cm
Jaar: 2011

In deze Natuurwijzer staan ruim 120 soorten vogels, vlinders, libellen, zoogdieren en planten van de Ermelose Heide afgebeeld. In opdracht voor Stichting Schapedrift Ermelo heb ik deze Natuurwijzer gemaakt; zowel de illustraties, als de opmaak. Met deze Natuurwijzer wil de Stichting overzichtelijk de soortenrijkdom van dit gebied laten zien.


Natuurwijzer ‘Eenden van Noordwest Europa’

 

Opdrachtgever: De Eendenkooi Stichting
Product: geplastificeerde vouwkaart
Formaat: 60 cm x 21 cm, in gevouwen vorm 10 cm x 21 cm
Oplage: 1000 exemplaren
Jaar: 2010

De Eendenkooi Stichting heeft een educatieve eenden-herkenningskaart uitgebracht. Op deze kaart staan alle eenden van Noordwest Europa. De Eendenkooi Stichting wil deze kaart inzetten als hulpmiddel bij het herkennen van eenden voor kooikers, vogelaars, ringers, jagers en andere buitenmensen.

Handige veldkaart in zakformaat Met deze herkenningskaart kunt u in één oogopslag alle voorkomende eenden herkennen. In totaal worden er 39 eendensoorten, woerden en vrouwtjes, in 90 tekeningen van Jasper de Ruiter in full colour afgebeeld. En dat alles op een handige geplastificeerde veldkaart gevouwen tot zakformaat.


Natuurwijzer Lopikerwaard (deel 1)

 

Opdrachtgever: Werkgroep Behoud Lopikerwaard
Oplage: 2000 geplastificeerde natuurwijzers
Formaat: 60 cm x 21 cm uitgeklapt. Gevouwen tot een handzaam ‘boekje’ van 8,5 cm x 21 cm
Jaar: 2008

‘Op maandag 28 april 2008 is de nieuwe WBL-Natuurwijzer verschenen. Deze natuurwijzer is vormgegeven en geïllustreerd door Tringa Paintings. Het eerste exemplaar ervan werd door voorzitter Thea Horsmans uitgereikt aan burgemeester E.L.Jansen te Montfoort. De natuurwijzer Lopikerwaard deel 1 bevat zo’n 120 afbeeldingen van vogels, amfibieën en vlinders die in de Lopikerwaard voorkomen. Het

is een handzame, geplastificeerde uitgave, te gebruiken door bewoners en bezoekers van de Lopikerwaard’.


Natuurwijzer Lopikerwaard (deel 2)

 

Opdrachtgever: Werkgroep Behoud Lopikerwaard
Oplage: 2000 geplastificeerde natuurwijzers
Formaat: 60 cm x 21 cm uitgeklapt. Gevouwen tot een handzaam ‘boekje’ van 8,5 cm x 21 cm
Jaar: 2008

Op de natuurwijzer Lopikerwaard deel 2 staan ruim 70 planten afgebeeld, die kenmerkend zijn voor de lopikerwaard.