Workshops

alle-kinderen-naar-buiten-header

Workshop ‘Alle kinderen naar buiten’


Naar aanleiding van mijn nieuwe boek ‘Alle kinderen naar buiten’ geef ik ook workshops. Het doel van deze workshops zijn; inspiratie op te doen om kinderen vaker naar buiten de natuur in te krijgen. De natuur is één grote leermeester, maar van deze school maken we veel te weinig gebruik. Daarnaast is buiten spelen gewoon leuk en gezond.

Workshop op maat voor Organisaties / Scholen / Gastouderbureaus / Kinderopvang / BSO

Workshop  ‘Alle kinderen naar buiten’

Voor wie is deze workshop: Leerkrachten, begeleiders in de BSO/Kinderopvang, Gastouders, IVN- KNNV-afdelingen en (groot)ouders.

Is het niet geweldig als kinderen onbevangen in bomen klimmen, zonder angst een spin oppakken of met hun zondagse schoenen in de modder spelen? Helaas spelen steeds minder kinderen buiten, maar wij (groot)ouders, leerkrachten, begeleiders in de BSO/Kinderopvang, gastouders en iedereen die met kinderen werkt kunnen het tij keren. Hoe, dat leer je in deze workshop.

Wat houdt de workshop in?

◾Tijdens de workshop gaan we samen ontdekken waarom het zo belangrijk is dat kinderen buiten in de natuur spelen.
◾U leert de natuur te bekijken door de ogen van het kind en ervaart hoe kinderen de natuur ontdekken.
◾De natuur is één grote speelgoedwinkel en speeltuin, samen gaan we winkelen en spelen. Of anders gezegd, we bedenken samen activiteiten die we met kinderen kunnen gaan doen in de natuur, met de mogelijkheden die de natuur ons biedt. Van actief bouwen, het doen van proefjes, tot het gezellig knutselen aan de keukentafel. Het boek ‘Alle kinderen naar buiten’ wordt gebruikt als inspiratiebron.
◾Als laatste gaan we brainstormen hoe we kinderen weer naar buiten krijgen, met de kennis die je hebt opgedaan.
◾Optioneel: Buitenactiviteit; we gaan de natuur in om samen te ontdekken welke activiteiten we met kinderen kunnen doen. Dit vraag een creatieve houding van de deelnemers, om in te kunnen spelen op mogelijkheden die de locatie biedt.

Duur: afhankelijk van de wensen duurt een workshop 2-4 uur

Heeft u interesse om met uw organisatie een workshop te volgen, neem dan contact met ons op. We bespreken dan de mogelijkheden, locatie en kosten.

Reacties zijn gesloten.