JASPER DE RUITER

Header Jasper

JASPER DE RUITER


Graag stel ik mij aan u voor. Ik ben Jasper de Ruiter (1975) en ben natuurillustrator. Mijn natuurgetrouwe tekeningen van planten en dieren verwerk ik in laagdrempelige educatieve producten. Deze producten breng ik onder de naam Tringa Paintings op de markt. Mijn doel is om met mijn fijn geïllustreerde natuurtekeningen het brede publiek geïnteresseerd te krijgen voor de natuur om ons heen.

Als klein jongetje ben ik door mijn vader geïnspireerd geraakt in de natuur. Zo struinde ik met mijn rugzakje en een verrekijker over de heide, zocht ik naar braakballen in het bos en fietste ik in de wintermaanden langs de Rijn om eenden en ganzen te spotten. Maar daar bleef het niet bij.

Vastleggen op papier
De indrukken van de schoonheid van de natuur probeerde ik na zo’n dag struinen met potlood op papier te zetten. Vooral vogels. De eerste tekeningen waar zeer eenvoudig, maar door oog te hebben voor detail en te streven naar perfectie, heb ik mijn tekenkunst in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld.Geelgors-m-v-

Studie
Na de MAVO ben ik gaan studeren aan ’t Vanck, voormalige MBCS (Middelbare Bosbouw en Cultuurtechnische School) en ben hier in 1995 afgestudeerd in de richting Natuur- en Milieutechniek. Tijdens mijn eindscriptie heb ik onderzoek gedaan naar ‘Welke invloeden een rol spelen bij het voorkomen van broedvogels in kleine landschapselementen’. Vervolgens ben ik gaan studeren aan de Internationale Hoge School Larenstein. In 1998 ben ik afgestudeerd in de richting Natuur- en Landschapsinrichting. Mijn eindscriptie, een literatuurstudie naar ‘Libellen van stromende wateren’, heb ik afgerond bij De Vlinderstichting.

Logo Tringa Paintings

 

 

 

 

Tringa Paintings
Na mijn studie heb ik op 17 november 2000 Tringa Paintings opgericht. Onder deze naam breng ik mijn eigen illustraties op de markt in de vorm van educatieve laagdrempelige producten als herkenningskaarten, placemats, natuurwijzers, panelen, kalenders en meer. Bestelt u bij Tringa Paintings, dan bestelt u dus een exclusief product, direct bij de kunstenaar.

Maatwerk
Het bleef niet alleen bij het op de markt brengen van producten. Al snel kwamen de eerste gerichte opdrachten binnen, voor het maken van een tekening op een kerstkaart, het ontwerpen van een informatiepaneel tot het vervaardigen van gebiedspecifieke herkenningskaarten.

De Speurzoekers
Op 1 juli 2014 heb ik het merk De Speurzoekers gelanceerd. Met dit merk omvat educatieve producten om kinderen de natuur te laten ontdekken, als zoekkaarten, loeppotjes, kompassen, doeboekjes, speurpakketten en verjaardagsfeestjes in de natuur.


 

2 reacties op JASPER DE RUITER

 1. afke winter zeggen:

  Ik heb een vraagje zou ik de afmetingen mogen hebben van de tuinvogels art. No: 240007

 2. Adriaan Bosman uit Rhenen zeggen:

  Hallo Jasper
  een aantal jaren terug werden in Het Berghuis in Amerongen en de Blauwe kamer in Rhenen Placemats gegeven onder de Borden. met pannenkoeken
  Nu kom ik een aantal geplastificeerde dingen tegen in het info winkeltje aldaar maar ik vindt deze dingen het net niet.
  Ik heb kleinkinderen van 6 en 3 jaar en wil ze wat meer geïnteresseerd te krijgen in de natuur.
  Hoe kom ik aan de Tuinvogels Bosvogels Weidevogels En de Roofvogels en de Trekvogel platen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *