Benut het schoolplein als klaslokaal

Wat is er mooier dan kinderen die buiten les krijgen op hun eigen ‘groene’ schoolplein. Helaas wordt een schoolplein in veel gevallen niet optimaal benut. Het is natuurlijk geweldig dat steeds meer scholen voor een groen schoolplein gaan, maar het plein wordt maar zelden gebruikt tijdens de lessen.

Onze visie is dan ook, leg pas een groen schoolplein aan als je ook daadwerkelijk het schoolplein zo gaat gebruiken dat er lessen op worden gegeven. Anders geef je ontzettend veel geld uit en wordt het plein alleen maar gebruikt in de pauzes.

Wat kunnen wij bieden:
* Lesmateriaal/ leskisten op maat
* Spelend leren; materialen voor op het schoolplein
* Advies voor inrichting groen schoolplein
* Sponsoring
* Veiligheid en beheer/onderhoud
* Tips voor leuke activiteiten op het schoolplein.Lesmateriaal / leskisten
Waar het veelal op blijft steken zijn de lesideeën voor buiten en het juiste lesmateriaal. Graag denk ik met u mee bij de invulling van de lessen en ontwikkel ik graag voor u het juiste lesmateriaal.


Spelend leren
Graag geven wij u passende lestips om het plein optimaal te benutten. Want rekenen en taal zijn vakken, die juist ook uitstekend buiten gegeven kunnen worden. Je leert namelijk een woord veel sneller als je het ‘woord’ ook in handen hebt gehad of met je eigen ogen gezien hebt, dan een standaard plaatje in een boek.
We hebben dan ook een aantal standaard materialen ontwikkeld voor op het schoolplein. Met deze materialen kunnen kinderen spelenderwijs leren rekenen en lezen, maar nog veel belangrijker ze leren de natuur ontdekken, hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen en vooral zich zelf te ontdekken.

Advies voor een groen schoolplein

Uit steeds meer onderzoek komt naar voren dat het belangrijk is, dat kinderen in de natuur spelen. Waarom dan ook niet een natuurlijk schoolplein. Kinderen bewegen zich vrijer, er is minder ruzie op het schoolplein, de kinderen zitten geconcentreerder in de klas en de resultaten zijn beter. Een groen schoolplein hoeft niet duur te zijn
Voor tienduizenden euro’s aan subsidies worden tegenwoordig groene schoolpleinen aangelegd. Maar een groen schoolplein hoeft helemaal niet duur te zijn. Met kleine ingrepen en door creatief te denken is een groen schoolplein voor elke school haalbaar.

Reacties zijn gesloten.