“Alle ouderen naar buiten” (art.nr 340010) (Boek)

 

Wist je dat 1 op de 4 ouderen niet buiten komt terwijl de natuur een positieve invloed op onze gezondheid en kwaliteit van leven heeft. Buiten zijn vermindert stress, pijn, eetproblemen, depressies en slaapproblemen. Het verbetert je humeur, zelfbeeld en tevredenheid.
Dit boek bevat handvatten voor verzorgers, mantelzorgers, vrijwilligers, familie van ouderen en ouderen zelf om samen naar buiten te gaan, in beweging te komen en de natuur te beleven, te ontdekken en herinneringen op te halen. Kortom, ontdek de natuur in je buurt en voel je beter!

 

ANWB Paddenstoelen wandelboek (artnr. 340008)

Praktische paddenstoelengids voor jong en oud. Anders dan andere paddenstoelengidsen staan hier vooral wandelingen beschreven in paddenstoelenrijke gebieden, in combinatie met het herkennen van paddenstoelen. Ook worden er allerlei leuke weetjes en feitjes over paddenstoelen beschreven. Achter in het boekje zit een grote paddenstoelenposter om paddenstoelen snel en makkelijk te herkennen.

Audubon Bird Call (art.nr. 400095)

Hoe leuk is dat, zelf vogelgeluiden imiteren, of nog leuker communiceren met vogels in je eigen tuin of tijdens een wandeling of fietstocht. Dat kan met deze Bird Call.

Blote voetenkaart (art.nr. 310006)

Heb jij weleens op blote voeten in de natuur gelopen? Trek je stoute schoenen uit en ga blootsvoets de natuur in! Ervaar hoe het is om met je blote voeten door het natte gras te lopen, te banjeren door de modder of gewoon rennen over het strand. Om jou te stimuleren om vaker je schoenen uit te trekken, is er nu de Blote voetenkaart.

Boek ‘Handboek voor Bijenfans’ (art.nr. 340009)

Dit boek neemt je mee in de wondere wereld van de bijen. Wist je dat er in Nederland meer dan 350 wilde bijen voorkomen en wist je dat hommels ook bijen zijn? Naast de beschrijving van het leven van Honingbijen, wilde bijen en hommels, word je ook uitgedaagd om deze bijzondere insecten een hand je te helpen. Want bijen hebben onze hulp hard nodig. Met verhelderende illustraties gaat er een wereld voor je open. Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar, maar het boek is ook zeker interessant voor beginnende (volwassen) bijenfans.

Boek “Alle kinderen naar buiten, het grote natuuractiviteitenboek” (art.nr. 340005)

 

Elk kind geniet van buiten, 4 seizoenen lang! Waterdiertjes vangen, in bomen klimmen, je eigen parfum maken of een hut van takken bouwen, welk kind wil dat nu niet. De natuur is één grote speeltuin, het ideale ontdekkingsparadijs, om te zien, horen, proeven, voelen & ruiken. Dit boek nodigt uit om daar gebruik van te maken, een inspiratieboek, met veel beeld en boordevol concrete tips en ideeën.

 

Boek “Bijen en hommels verrassend vlakbij” (art.nr. 340006)

Een leuk verrassend boek over bijen en hommels in jouw tuin of directe omgeving. Makkelijk geschreven en erg toegankelijk voor het brede publiek. Zo leer je makkelijk bijen en hommels herkennen en krijg je tips hoe je zelf bijen naar je tuin kunt trekken.

Uitgave: KNNV- Uitgeverij
Auteur: Maureen Kemperink
Illustraties: o.a. gemaakt door Jasper de Ruiter

Boek “Herken wie ik ben” (art.nr.340014)

de natuur in beeld op herkenningskaarten

Planten en dieren herkennen was nog nooit zo makkelijk!

[download id="16150" template="INKIJKEXEMPLAAR>>>"]

De natuur zit vol met verrassingen. Maar hoe heten al die planten en dieren die je in je tuin ziet of tegenkomt tijdens een wandeling of fietstocht? De nieuwe veldgids Herken wie ik ben van natuurillustrator Jasper de Ruiter, bevat meer dan 57 herkenningskaarten van planten en dieren in Nederland. Zo wordt het op naam brengen van soorten een stuk makkelijker.

Met deze laagdrempelige herkenningskaarten leer je snel paddenstoelen, vogels, vlinders, bijen, libellen, planten, bomen, … in één oogopslag herkennen. Staat de soort niet op een kaart, dan heb je mogelijk iets bijzonders gezien!

Tips!
In deze gids krijg je tips voor het snel herkennen van soorten, maar je leert ook zelf het weer te voorspellen, je wordt opgeleid tot spoorzoeker en je kunt aan de hand van de gevangen waterdiertjes de waterkwaliteit bepalen.

Boek “Vergilius bijentuin” (art.nr. 340004)

In deze uitgave staat het al meer dan 2000 jaar bewonderde gedicht over bijen van de Romeinse dichter Vergilius centraal. Om zijn bijna 600 versregels op waarde te kunnen schatten wordt in de inleiding ingegaan op het belang van bijen in de Romeinse tijd in het licht van de landbouw en politieke ontwikkelingen. Na het prachtig vertaalde gedicht volgt een analyse van kennis over bijen vroeger en nu (‘Op bijencursus bij de Romeinen’) en een uitgebreid register met toelichtingen. Het is buitengewoon interessant om na te gaan of onze kennis van en omgang met bijen in 2000 jaar veel veranderd is. De Romeinen hadden het over een ‘bijenkoning’ in plaats van ‘koningin’ en zij hadden vaak mythische ideeën over waar bijenzwermen vandaan kwamen of hoe bijen zich voortplantten.

Boek “Zoogdieren verrassend vlakbij” (art.nr. 340007)

Een leuk verrassend boek over zoogdieren. Makkelijk geschreven en erg toegankelijk voor het brede publiek, met veel leuke weetjes. Zo kom je veel over zoogdieren te weten.

Uitgave: KNNV- Uitgeverij
Auteur: Jip Louwe Kooijmans
Illustraties: o.a. gemaakt door Jasper de Ruiter

Complete set herkenningskaarten (56 stuks) met opbergmap (art.nr. 910535)

Met deze complete serie van 56 herkenningskaarten / zoekkaarten word je een echte natuurkenner. Al deze herkenningskaarten bieden we aan voor een prijs van € 115,-
De normale prijs is € 167,-. En als extraatje ontvang je er ook een GRATIS OPBERGMAP bij. De serie bestaat uit de herkenningskaarten: Bosvogels, Plattelandsvogels, Stadsvogels, Wintervogels, Kustvogels, Roofvogels en uilen, Ganzen en zwanen, Eenden en futen, Watervogels, Weidevogels, Planten, Schelpen, Vlinders, Paddenstoelen, Dieren in de tuin, Zoogdieren, Vogels van heide en vennen, Libellen, Hommels, Wilde bijen, Tuinvogels, Kriebeldiertjes, Bodemdiertjes, Waterdiertjes, Pootafdrukken, Poepkaart, Strandvondsten, Krabben en zeesterren en Leven in de zee, Voorjaarsbloeiers, Nachtvlinders, Wolken, Takken en knoppen, Noten, zaden en vruchten, kippen, Balderen boom&struik, planten voor wilde bijen, Eetbare planten, Slakken, Duinvogels, Moerasvogels, Dieren in het bos, Dieren op de heide en Dieren in het duin, Amfibieën&Reptielen, Bermplanten, Herfst, Vissen, Diersporen, Boomsilhouetten, Bloeiende boom en struik, Dieren in de Stad, Grote grazers, Vleermuizen, Boomschors en Oever- en waterplanten.